De wegversmallingen die in het voorjaar van 2017 werden aangebracht in de Oude Bevelsesteenweg, verdwijnen binnenkort. Een evaluatie toonde aan dat deze geen optimale oplossing waren om de snelheid te verlagen en de zwakke weggebruiker te beschermen. Nu de werken in de Berlaarsteenweg afgerond zijn, worden de wegversmallingen verwijderd.

De Oude Bevelsesteenweg is een weg zonder fietspaden en tegelijk wordt er vaak te snel gereden. Om de snelheid van het verkeer te verlagen en om de veiligheid voor de zwakke weggebruikers te verhogen, werden er in het voorjaar van 2017 op meerdere plaatsen wegversmallingen geplaatst.

Een evaluatie van deze proefopstelling toonde aan dat het geen optimale oplossing was. Vanwege de grotere verkeersdruk omwille van de werken in de Berlaarsesteenweg, werd gewacht tot deze werken afgerond zijn om de wegversmallingen te verwijderen.

Dit is ondertussen het geval en dus worden de versmallingen in de week van 23 juli weggenomen.

Visie uitwerken

Het gemeentebestuur blijft zoeken naar een oplossing om de verkeersveiligheid in de Oude Bevelsesteenweg te verhogen. In het nieuwe mobiliteitsplan zal hiervoor een visie uitgewerkt worden. In tussentijd zal de lokale politie regelmatig snelheidscontroles blijven uitvoeren.